Úno 26

Je můj blog blogem? Podle Marka Prokopa není. Blbost!

26.02.2014 v kategorii Úvahy. / Zobrazeno 19 520x / 57 komentářů

Hodně kontroverzní a podle mě dokonce i úplně zcestný názor vyslovil nedávno Marek Prokop na jedné ze svých přednášek a následně tuto svou myšlenku přenesl i na svůj blog.

Marek Prokop si myslí, že blog má mít na titulní stránce celé články. A pokud ne, není to už blog. V diskusi na FB, kterou jsem s ním vedl, tuto svou myšlenku ještě více rozvedl.

„Web log“ – tedy slova, z nichž vznikl pojem „blog“ totiž vykládá jako „chronologické zápisky“. To samo o sobě je pitomost, protože „web log“ jsou webové zápisky a to že jsou chronologicky řazené je samozřejmostí.

Tento svůj vyloženě zcestný názor pak povýšil na ještě větší blbost ve chvíli, kdy jsem mu napsal, že konkrétně mě je v podstatě jedno, co je nebo není na hlavní stránce. Zda celé články nebo jen perexy a to z toho důvodu, že vstupní stránkou u mého blogu ve více než 90% to titulní stránka není, ale jsou to buď přímo články nebo rubriky.

A protože mi chodí lidé na výpisy článků dle rubrik, tak podle Marka toto už není blog. Protože to mám roztříděné do rubrik a nikoli jen prosté chronologické psaní článků bez jakéhokoli dalšího třídění. A to je prostě blbost jak mraky.

Podle toho co tvrdí, by se z mého „neblogu“ stal „blog“ po té, co bych zrušil rubriky a dal na hlavní stránku celé články a nikoli jen perexy jako jsou tam teď. Obsah by zůstal úplně stejný.

Prý je to tak historicky dané. Kdysi to tak na blozích bývalo. Takže pokud blogy nejsou takové jako dřív, tak už to blogy nejsou. Další pitomost.

Co třeba SEO? On sám tento pojem kdysi přeložil a vykládal jako „optimalizace pro vyhledávače“. Tak proč to co dělá stále nazývá SEO, když sám říká, že to ani zdaleka není jen „optimalizace pro vyhledávače“?

A proč tomu co vedle mě leží na stole stále říkám „mobil“? Z historického hlediska to už dávno mobil není. Těm původním se nepodobá ani trochu. Před pár lety to bylo ještě téměř sci-fi.

Na tuto námitku mi odvětil, že SEO není literární žánr. To má pravdu a o tom se s ním nikdo nedohaduje. Tím že ale na blog přidám rubriky či dám na homepage pouze perexy, tím se na tom literárním žánru naprosto nic nemění. Obsah zůstává úplně stejný.

Prostě a jednoduše – v tomto případě Marek Prokop vymyslel úplnou blbost. Proč to udělal, to se můžu jen domnívat. A osobně si myslím, že se mu moc líbí jeho pozice internetového guru, jehož názory bere spousta lidí za svaté. A tak prostě vymyslel další poučku.

Poučku na to, jak rozlišit blog od magazínu. A věřil, že se ujme stejně jako se ujímá většina toho, co řekne nebo napíše.

Tentokrát ale střelil hodně vedle. Blog od magazínu nelze rozlišovat podle toho co je nebo není na homepage. A už vůbec ne podle designu či roztřídění do rubrik. Rozlišit se to dá jedině podle obsahu.

Pro ty, kdo mě ještě nešmírujou:


Velké díky patří sponzorům tohoto mého blogspotu:

Pujcka-online.ne Blog o půjčkách a úvěrech online bez poplatků.

Studentská půjčka Studentská půjčka bez ručitele do 5000 Kč.


Chcete se i vy stát sponzorem tohoto mého článečku a mít na tomto místě inzerát?
Inzerát můžete vložit a více se dozvíte TADY.


57 komentářů / Je můj blog blogem? Podle Marka Prokopa není. Blbost!

  1.  Ohněta Plnící zubní kartáčky dne 26.02.2014 v 10.49 hod.

    Osobně si nedovedu představit blog, ve kterém by byly články bez perexu. Takový zápisek může být neomezeně dlouhý, což by orientaci na stránce asi nepřidalo. Nazývat tvé stránky magazínem je dle mě trochu mimo, magazín si tedy představuji jinak.

  2.  Petr Jeník dne 26.02.2014 v 10.53 hod.

    No jo – ale on Marek Prokop vymyslel i poučku na to, jak dlouhý má být článek na blogu, aby to bylo „správné“.
    Fakt nevím, kde bere tu jistotu, že co si myslí on, že je správně. Asi je to dané historicky.

  3.  Petr Ozogán Deník (budoucího?) milionáře dne 26.02.2014 v 11.02 hod.

    Taky si myslím, že je blbost vnucovat do tohoto nějaké definice. Jsem rád, že jsem kdysi poznal Bloguje.cz, byl jsem tam jeden z prvních, bylo to pro mě moc zajímavé období poznávání možností internetu a nových trendů. Podle mě jde zejména o to, mít možnost se nějak vyjádřit, vyřvat světu ten svůj názor. A je jedno, co je na titulní stránce. Ta má podle mě sloužit jen jako takový seznam (obsah). Možná je škoda, že nejde nějak omezit, aby právě tenhle obsah nebyl pro vyhledávače přístupný, aby indexovali vždy pouze ty celé texty. Snad se ale něco takového díky časté aktualizaci děje. Když nad tím dumám, tištěná média taky často na své titulní stránce odkazují na články, co je možné nalézt dále. Proč by nemělo být tohle i na webu?

  4.  Petr Jeník dne 26.02.2014 v 11.16 hod.

    Jsem rád, že mi v tomto ohledu dáváš za pravdu.
    Proč máš v popisku webu to slovo „budoucího“?
    Ty ještě nejsi milionář? Vždyť je to už dávno, co jsi absolvoval Milionové impérium. A pak ještě další a další infoblbosti, díky kterým se to mělo ještě víc zlepšit.
    Ty fakt ještě nepatříš mezi ta dvě procenta populace, které prozřeli a začali vydělávat miliony?
    Mimochodem na totéž se tě zeptám u soudu kam tě pozvu jako svědka :)
    To bude srandy kopec 😀

  5.  Petr Ozogán Deník (budoucího?) milionáře dne 26.02.2014 v 11.46 hod.

    Petře, všichni víme, že to není zase až tak jednoduchý. Já se za to nestydím že to tam mám napsaný. Docela jsem na ten soud zvědavý, možná mi taky ujasní cestu, kudy jít dál. Mám dojem, že právě ten čas (od MI) ukázal, že to až tak jednoduchý není. Že spousta dobrodruhů už zmizela, zůstávají jen ti co to myslí vážně. A jdou si za tím třeba pomaleji, než jim někdo sliboval. Nezáleží totiž na tom co jim kdo slibuje, důležitější je co je kdo schopen sám za sebe zvládnout. Mám i jiné priority, které jsöu pro mě důležitější.

  6.  365solutions magazín pro ženy dne 26.02.2014 v 11.53 hod.

    Tak v tomhle máš (jako ostatně ve většině věcí) opět 100 % pravdu Petře. Rozlišování blogu podle toho, jestli tam jsou perexy, nebo ne, je absolutní hovadina. Víc k tomu nemá ani cenu psát… Divím se, že tohle Prokop vůbec vyplodil… hovadina na entou.

  7.  dk pánské mikiny dne 26.02.2014 v 12.28 hod.

    To je prostě demagogie – co více napsat než jen to že je to kravina. Blog je přece obecně vnímán jako osobní zápisník kohokoliv kdo si píše články ať na jedno nebo více témat. Jak vypadá Hp nebo cokliv jiného… je přece irelevantní. Nebo bude za eshop považován pouze obchod co bude strukturovaný jako shopy před 10 lety?

  8.  O. Brandos Treking.cz dne 26.02.2014 v 12.30 hod.

    A kdo je Marek Prokop? Někdo svatý? No, než jej budou blahořečit, tak bych jeho potrhlé definice nebral příliš v potaz, na obsahu natož formě blogů ani magazínů to určitě nic nezmění :-))

  9.  HC Zrcadlo.blogspot.com dne 26.02.2014 v 14.37 hod.

    Nezaměstnanost na českém rekordu, státní dluh roste, bordelu neubývá, zdravotnictví raději léčí než vyléčí, úroveň školství vytrvale klesá, bez známostí a vlezdoprdelismu nedáte ani ránu, lhání je pro lidi každodenní rutinou, v ČR máme přes 600 000 volných bytových jednotek a nehorázně přemrštěné ceny bydlení, běžný člověk je rád, že s jazykem na vestě zajistí obyčejnou existenci, všem se směje hrstka supermanů, kteří měli buď více štěstí než ostatní nebo někoho okradli…

    Vy řešíte, zda je blog blogem.

    Jděte se všichni vycpat.

  10.  Martin dne 26.02.2014 v 14.40 hod.

    Nemá to žádný vliv, vyhledávače se nezohlíží na to, zda je to magazín nebo blog, hlavní je důležitý obsah v něm.

  11.  Tomas Půjčky dne 26.02.2014 v 14.40 hod.

    Marek to myslel asi dobře ale je to blbost. A hlavně to nebudu dělat jen proto, abych splňoval definici Marka Prokopa pro blog a moji návštěvníci trpěli. :)
    P.S. Bude článek o tom ads v komentáři? :)

  12.  Petr Jeník dne 26.02.2014 v 14.44 hod.

    HC: Nezaměstnanost na českém rekordu, státní dluh roste, bordelu neubývá, zdravotnictví raději léčí než vyléčí…. a ty píšeš o Zuzaně Navarové :)

  13.  Petr Jeník dne 26.02.2014 v 14.45 hod.

    Tomas: bude, ale bude jen velmi krátký a nezáživný. Shrnout by se to dalo jednou větou: Ze začátku super a teď to kleslo prakticky na nulu :)

  14.  HC Zrcadlo.blogspot.com dne 26.02.2014 v 14.49 hod.

    Petr Jeník:
    Na chvilku jsem odskočil. Taky se nemusím pořád utápět v politice.

    Kdysi se vedla podobná debata: Je Velorex (hadraplán) auto?

    Nemá čtyří kola, ale sveze a neprší na Vás.

  15.  Petr Jeník dne 26.02.2014 v 14.53 hod.

    HC: Neber to osobně. Muselo ti být jasný, že se na tvůj blog kouknu abych ti to oplatil :)
    Tomas: Ten adsense „komentář“ jsem smazal. Dík za připomenutí

  16.  Jan Šimečík dne 26.02.2014 v 18.03 hod.

    Souhlasím, že se nedá blog takhle vyhrazovat. Rubriky a další struktura už mají jen pomoci orientaci návštěvníkům, případně vyhledávačům, ne definovat (ne)blog jako celek.

    HC: Tolik útrap na tom světě a ty si nerušeně čteš článek, který tě nezajímá :-/

  17.  honza webdesigner dne 26.02.2014 v 18.18 hod.

    Petře, bylo by slušností uvést odkaz na onu diskuzi i článek, aby si čtenáři mohli udělat snáze obrázek vlastní.

  18.  manasekp manasekp dne 26.02.2014 v 19.20 hod.

    Blbost. Web log je proste zaznam neceho na webu, vetsinou chronologicky a vetsinou pravidelne updatovany, to jestli ma na titulce cele posty nebo jenom pulku/whatever zalezi na typu obsahu, sablone, ucelu a milionu dalsich veci. IMHO naprosto nesmyslne tvrzeni.

  19.  Josef P. Blog - nebo ne? dne 26.02.2014 v 19.27 hod.

    Tak já tedy taky nemám blog, jdu to přejmenovat :-) Já jsem kdysi někde četl takovou větu, že blog a magazín se mimo jiné liší v tom, že na magazín přispívá vícero autorů. S tím by se asi dalo souhlasit že? Jinak je to přeci úplně jedno, kdo jakou podobu svého blogu zvolí.

  20.  hom NE-EXEKUCI dne 26.02.2014 v 20.25 hod.

    Hmm, takže blog.idnes.cz je největší podvod českého internetu, protože nezobrazuje na titulní stránce celé články :-)

    Jednoznačně je pravda na straně Petra.

  21.  palo dne 26.02.2014 v 20.47 hod.

    ako sa vlastne Marek Prokop dostal na take vyslnie?

    nesledujem ho, videl som len nejake videa a clanky, ale nepamatam, zeby vo mne nechal nejaky nadpriemerny dojem

  22.  filip dne 26.02.2014 v 21.26 hod.

    nerobí nič neobyčajné, proste štandardné veci, ale robí to už hodne dlho a robil to už predtým, než boli štandardné. a okrem toho dokáže aj takto provokovať a ešte aj tie najprovokatívnejšie tvrdenia dokáže podať so značnou dávkou (hranej?) naivnej a uveriteľnej pokory

  23.  Marek Prokop Sova v síti dne 26.02.2014 v 21.42 hod.

    Ahoj Petře,

    díky, že jsi mému článku věnoval tolik prostoru. Docela příjemně mne to překvapilo, protože jsem předpokládal, že to je okrajové téma, které zajímá jen pár lidí. O něco méně příjemně mne překvapil poměrně ostrý tón, ale co nadělám. Na to, že mám značně menšinové názory a že mi za ně lidé nadávají, jsem zvyklý. Zde jde nicméně spíš o nedorozumění, protože se mi nedaří přijít na to, v čem jsme vlastně ve sporu. Vezmu to popořádku.

    „Marek Prokop si myslí, že blog má mít na titulní stránce celé články.“ — Marek Prokop si to nemyslí. Myslí si, že záleží na tom, o jaký blog se jedná. Třeba na tvém je IMHO v pořádku, že jsou na titulce jen perexy.

    „protože mi chodí lidé na výpisy článků dle rubrik, tak podle Marka toto už není blog“ — Nevím o tom, že bych to někdy napsal/řekl. Napsal jsem jen, že původní funkce blogu (v kontextu debaty původní = historická) je v takovém případě potlačena. Takový blog prostě neslouží k tomu, aby si ho lidé četli souvisle za určitý časový úsek, což se dříve s klasickými blogy dělalo.

    „Podle toho co tvrdí, by se z mého „neblogu“ stal „blog“ po té, co bych zrušil rubriky a dal na hlavní stránku celé články a nikoli jen perexy jako jsou tam teď. Obsah by zůstal úplně stejný.“ — Samozřejmě že ne. Obecně nejde libovolný obsah beze změny převést do jiné formy. Jde si jen určit formu a tu naplnit adekvátním obsah, nebo přepsat obsah z jedné formy do jiné.

    „pokud blogy nejsou takové jako dřív, tak už to blogy nejsou.“ — Ale kdepak. V článku jasně píšu, že blogem je dnes vše, co za blog autor či vydavatel prohlásí.

    „Tím že (…) dám na homepage pouze perexy, tím se na tom literárním žánru naprosto nic nemění.“ — Mění, protože už to nejde číst souvisle bez klikání na jednotlivé články. Pro ilustraci pár příkladů „žánrových“ blogů ve starém stylu:

    Deníček Yuhůův: http://dusan.pc-slany.cz/denik.htm
    Louč Milana Šmída: http://www.louc.cz/ (chybí permalinky, ale jinak OK)
    Viditelný Macek: http://viditelny-macek.cz/ (taky chybí permalinky)
    Boing Boing: http://boingboing.net/ (kombinované – dlouhé články mají jen perexy)
    Seth Godin: http://sethgodin.typepad.com/ („dokonalý“ příklad)

    „osobně si myslím, že se mu moc líbí jeho pozice internetového guru, jehož názory bere spousta lidí za svaté“ — Jak zdrojuji ve svém článku a jak jde i jinde dohledat, tento názor mám už přes 10 let a hájil jsem ho i v době, kdy mne nikdo za guru nepovažoval.

    Když tedy odmažeme tato nedorozumění, zbývá prosím ještě něco, na čem se neshodneme?

  24.  Luděk Kvapil SEOwebmaster.cz dne 26.02.2014 v 21.58 hod.

    Ono to je s tím rozlišování web X blog X magazín celkem složité. Už se mi také stalo, že můj web byl označován za blog. Ve skutečnosti je to web s blogem. Hranice jsou spíše otázkou individuálních preferencí. Myslím, že objektivní měřítko není. Já to zatím řešil dle počtu autorů. Web a blog může mít jednoho autora. Magazíny mají už vesměs více autorů.

  25.  Milan Vilímek Jihlavský Tvorba e-knih (ebook) dne 26.02.2014 v 23.32 hod.

    Tohleto blog určitě je. Nevím, co Marka Prokopa vedlo k opačnému tvrzení, ale možná chápu jeho úhel pohledu.
    Já například tvrdím, že kniha ve formátu PDF není ebook (nebo alespoň „pravý“ ebook). O této problematice více na mých stránkách.

  26.  drago Prastarý lexikon SEO kouzel dne 27.02.2014 v 0.25 hod.

    Já si třeba myslím, že SEO je literární žánr. V honbě za dokonalým SEO textem je výsledkem útvar, který v mnoha směrech překoná moderní umění.

    Klasický weblog je deníček čehokoliv. Píšou se tam zápisky, tak jak proudí zrovna hlavou. Často jsou to myšlenky, nekompletní úvahy, v podstatě si sednete a píšete. Trochu to připomíná samomluvu. Prostě Twitter bez omezené délky. Rubriky, štítky, kategorie jsou zbytečné. Dokonce se nepoužívají ani nadpisy.

    Současné blogy jsou spíše tematické magazíny o tom co nás zrovna zajímá.

  27.  MaReK Olšavský MaReK MarekTP Olšavský dne 27.02.2014 v 6.26 hod.

    Marka Prokopa si vážím po odborné stránce, podle jeho práce se dá hodně naučit. Naštěstí nemám k odborníkům přístup jako „ke svaté krávě“ a v tomto případě jsem článek ani nečetl, protože mi přišel mimo. Ve WP jde zapnout zobrazování celých článků, vypnout kategorizace, tagy, ale čtenář se pak na blogu nezorientuje.
    BTW: Nepoužívají kategorizaci snad všechny CMS používané na blozích?

  28.  Petr Jeník dne 27.02.2014 v 8.08 hod.

    Marek Prokop:
    Jsem opravdu rád, že jsi své nedorozumění pochopil. Ve svém výkladu jsi paušalizoval. Nyní po mém článku jsi prozřel a pochopil, že paušalizovat nelze.
    A protože jsi pochopil a shodl jsi se se mnou na všem co jsem napsal, už opravdu nezbývá nic, na čem se neshodneme.

    Jen ještě vysvětlím ten „poměrně ostrý tón“. Neber to prosím nijak osobně. Tento článek nijak nevybočuje z řady článků, ve kterých se čas od času věnuji různým blbostem, které kde kdo napsal nebo řekl. Není to nic osobního proti tobě. Je to jen polemika nad tématem, které jsi otevřel.

  29.  Chlapec z dediny Osobny blog dne 27.02.2014 v 10.14 hod.

    Tak aby v tých definícíach bolo jasno, ja píšem „Magazínový blog“ a rovno si patentujem aj výraz „Blogový magazín“. Píšem väčšinou sám, občas uverejním články iných autorov a takmer vždy píšem na viacero tém viacero článkov. A ako som použil bonmot na niektorom zo svojich blogových magazínoch, svoj web som mal už vtedy, kedy slovo „blog“ ani neexistovalo. Robí to zo mňa guru? Čo som vyhral?

  30.  Kapibara dne 27.02.2014 v 10.26 hod.

    Na M.Prokopovi je znatelný plíživý rozvoj podivínského chování což bývá příznakem shizofrenie Marku vysad nebo se nám zblázníš.

  31.  Michal Škoula web dne 27.02.2014 v 10.27 hod.

    Je to dohadování o ničem. Když se tomu nebude říkat blog, tak je to bude webzin, ezin, webinář a kdovíjaká počeštěná šílenost :))

  32.  O dne 27.02.2014 v 10.55 hod.

    Nejhorsi je tu stejne to cerny pismo na sedivym pozadi. Jeste, ze tahle stranka je blog, jinak by byla strasne neprehledna.

  33.  Petr Jeník dne 27.02.2014 v 11.06 hod.

    Tak jsem to pozadí zesvětlil no. Je to sice teď divný, ale budiž :)

  34.  Kruciprdel Překlady textů dne 27.02.2014 v 11.35 hod.

    Blog je věc každého, jak si to udělá. Je to jeho píseček a není mi moc jasné, proč by někdo měl dávat nějakou definici, jak to má, nebo nemá vypadat.

    Původní idea blogu byla dát uživatelům jejich vlastní prostor, aby se vyjádřili po svém, čili se vším všudy. Jestli se z původních „zápisku“ dnes staly uživatelsky přívětivější weby je jen dobře.

    A mimo téma: To zesvětlení pozadí je super, líp se to čte, možná to nevypadá IN, ale je to daleko lepší :) Chtěl jsem ti to napsat už dřív, ale je to přece tvůj blog, tak jsem ti do toho nechtěl kecat :)

  35.  Marek Prokop Sova v síti dne 27.02.2014 v 12.34 hod.

    [28] To jsem rád, Petře, že jsme se nakonec shodli.

    [30] Kapibaro, mám radost, že to tak působí. Já se naopak bál, že čím jsem starší, tím jsem normálnější. I tak to už ale není ono. Když jsem např. kdysi tvrdil, že blogy nejsou jen přechodná móda a že vydrží určitě déle než rok-dva, měl mě za blázna skoro každý.

  36.  Martin Žebříčky a zajímavosti dne 27.02.2014 v 14.10 hod.

    Myslím, že výpis celých článků na homepage je hodně nepřehledný. Můj názor je, že blog by měl být hlavně vyjádření názoru, zkušeností a podobně. Na formě moc nezáleží.

  37.  Jiří Samolepky pro děti dne 27.02.2014 v 17.31 hod.

    Nějaký čas sleduji Petra i Marka a vždycky jsem si myslel jak jsou pracovně vytížení a ejhle, najdou si čas i na žabomyší válku o „blog“. 😉

  38.  Petr Jeník dne 27.02.2014 v 18.09 hod.

    To není žádná „válka“ :)
    On napsal článek, já napsal článek.
    Navíc u Marka je každý takovýto článek který zvedne povědomí o něm taky jeho práce. Každé moudro které vypustí do světa zvedá jeho cenu.
    A já píšu proto, že mě to baví. Člově nemůže pořád dělat jen to, co mu vydělává. Občas si musí najít i čas na nějakou tu zábavu.

  39.  lucas03 web dne 27.02.2014 v 18.19 hod.

    uz sa musite dobre nudit ze take chujoviny riesite.

  40.  Pavel Recenze finančních produktů dne 27.02.2014 v 20.51 hod.

    No i Marek Prokop si musí čas od času udělat selfpromo. Přestože to co napsal je blbost, mluví se o tom. A o to jde přdevším.

  41.  Drim dne 27.02.2014 v 23.40 hod.

    Podle mě je blbost na to vůbec reagovat.
    Ale na druhou stranu vy se tak vzájemně nastartujete a vyprodukujete spoustu textu …
    :-)
    Můj bože

  42.  koncim dne 28.02.2014 v 9.15 hod.

    S tymto nadutym „blogom“ a jeho autorom koncim.

  43.  Petr Jeník dne 28.02.2014 v 15.16 hod.

    Ani mi moc nevadí, že člověk, který se neumí ani podepsat když o někom napíše že je nadutec, už můj blog nebude navštěvovat. Jsem spíš docela rád.

  44.  Koncis? dne 28.02.2014 v 22.14 hod.

    Jen si konči… Jeník má hold pravdu :)

  45.  Lubomír ml. Rozdělaný WordPress Sklenářství a Truhlářství dne 01.03.2014 v 1.28 hod.

    Nějak mi připadá Petře, že i když píšeš o těch blbinách, zbytečně se do těch autorů moc obouváš. Už i jenom to, že odepisuješ těm nadutcům, jejichž sdělení nemá žádnou přínosnou hodnotu.
    Jak píšeš, člověk by se kromě toho živobytí měl věnovat nějaké zábavě, ale není přeci jen trochu stresující zábava mstít se někomu za jeho vlastní blbost?
    Možná to není msta, ale z tvých textů lze vyčíst něco, co se podobá menší či větší nenávisti.

  46.  Lubomír ml. Blog vs. uhlobaroni dne 01.03.2014 v 1.37 hod.

    Jinak k tomu blogu: Mně osobně je to úplně jedno, jak už tu zaznělo. Když si dám na webovky s nějakými články do nadpisu Blog, tak to považuju za blog a je mi jedno, kdo si co myslí. Ať ze mne udělá třeba blbce, protože i to tolik neznámému blogu, jako je ten můj, udělá reklamu 😉

  47.  Peter Strategické hry dne 02.03.2014 v 2.42 hod.

    Po prečítaní pár článkov som si ho hneď pridal medzi záložky

  48.  Martin Kopacek Martin Kopacek dne 02.03.2014 v 15.08 hod.

    Jde o obsah, navstevnost, monetizaci … Atd.
    Definici vzal cert 😉

  49.  Libje Kamerové systémy Praha dne 02.03.2014 v 16.14 hod.

    Je to prece jedeno jak se to nazve, obsah tady mas, navstevnost taky, penize ti jdou a to je prece to hlavni at se tomu rika treba omalovanky, nazev nehraje roli.

  50.  Mirek Super Weby dne 02.03.2014 v 17.20 hod.

    Z mého pohledu blog píše jeden člověk, magazín je kolektivní dílo… Není v tom třeba hledat nějaká moudra.

  51.  Mirek dětský bazar dne 02.03.2014 v 20.24 hod.

    jsou to pouze hrátky se slovíčky :-)

  52.  finance výhodně web dne 03.03.2014 v 10.55 hod.

    Taky si myslim, že na názvu nesejde a čtenářum je to už úplně fuk..

  53.  palo dne 03.03.2014 v 13.29 hod.

    a to nove pozadie je fakt hnus

  54.  Petr Pařízek Odměny za doporučené klienty dne 04.03.2014 v 15.28 hod.

    Řídit se tím kde kdo co říká a a jaká si stanovuje pravidla pro hodnocení? To většinou jen odvádí od vlastního práce. Buď je člověk kreativní a jede si podle sebe ( s přihlédnutím na doporučení), nebo prostě kopíruje způsoby, směr atd. Pak se ale nemá co divit, když zmizí v davu.

  55.  David Sítě proti hmyzu dne 04.03.2014 v 20.59 hod.

    Kdo je nějaký Prokop absolutně netuším a ani to tušit nechci, ale jeho tvrzení si v praxi absolutně nedokážu představit. Tedy dokážu, ale v tu chvíli bych přestal číst mnoho blogů, jelikož je to dle mě navrhovaná prasárna. Po, že to letělo možná kdysi je hezké, ale vše jde dopředu.

  56.  rip-curl Inzerce zdarma dne 05.03.2014 v 22.31 hod.

    :-) Se to tady pěkně rozvášnilo…

  57.  Fakinkush MMO Hry dne 11.03.2014 v 11.03 hod.

    Myslím že právě blog je o volnosti a možnostech udělat si to podle sebe, znám pár obornějších blogů bez rubrik apod … problém je pak třeba najít zpětně články …



Štítky: , , ,